Вісім перемог і чотири поразки: підсумки року для юнацької збірної України (U-18/19) з футболу

Тренер збірної U-18/19 Сергій Попов (зліва)
Фото Павла Кубанова

Українці вийшли в еліт-раунд відбору на Євро-2019

Юнацька збірна України, складена з гравців 2000 року народження, ризикувала не потрапити до еліт-раунду відбору Євро-2019 (U-19).

Підопічні Сергія Попова, зазнавши поразки у другому турі у грі з Норвегією, самі ж себе загнали у глухий кут, вихід звідки був лише один – перемога над командою Словаччини, причому бажано – із різницею у два м’ячі.

Цей матч надовго запам’ятається його учасникам та вболівальникам, стверджує прес-служба Федерації футболу України.

Адже, маючи завдання виграти з якомога більшою перевагою, Україна вже на 1-й хвилині пропустила.

Щоправда, хлопці показали характер і вже до перерви не лише відігралися, а й вийшли вперед – 3:1. Авторами голів стали найкращі бомбардири цієї збірної 2018 року: Євген Ісаєнко, Данило Сікан і Михайло Мудрик (двоє останніх – 2001 року народження), а крапку поставив Георгій Цітаішвілі.

Серед інших приємних для учасників фінальної частини Євро-2017 (U-17) речей у році, що минає, можна відзначити й перемогу на Кубку федерації у Латвії у вересні. Причому підопічні Попова три матчі виграли із «сухим» рахунком.

Зазначається також про дві перемоги з великим рахунком на міжнародному турнірі у Словаччині – над Казахстаном та Уельсом. Щоправда, через стартові поразки Україна посіла лише п'яте місце.

Зауважується, що в цілому 2018 рік вийшов вдалим: вісім перемог і чотири поразки.