Ярмоленко - найбільш високооплачуваний український легіонер

Андрій Ярмоленко. Фото: bvb.de

Стали відомі зарплати українських футболістів-легіонерів

Півзахисник дортмундської «Боруссії» Андрій Ярмоленко очолює рейтинг найзаможніших футболістів, які виступають за кордоном.

Німецьке видання «Kicker» повідомило, що півзахисник «Шальке» Євген Коноплянка заробляє в німецькому клубі чотири мільйони євро в рік, але не колишній півзахисник «Дніпра» є найбільш високооплачуваним українським легіонером.

Футбольний агент на умовах анонімності в коментарі для порталу «Сегодня» повідомив, що Ярмоленко в дортмундській «Боруссії» до вирахування податків заробляє 5-6 мільйонів євро.

«Думаю, в Дортмунді йому могли платити ту ж суму, що в Києві, 5-6 млн на рік - тільки брутто. Після вирахування податків він буде отримувати близько 3 млн. Знову ж, Андрій свідомо пішов на цей крок. Він говорив, що заради виступу в Європі готовий на зниження зарплати», - повідомив агент.

«Втім, по окладу серед легіонерів він - найзаможніший в Європі серед українських футболістів. 4 млн Коноплянки - це теж брутто, «чистими» у нього буде десь так само, як в «Севільї», - трохи більше 2 млн», - повідомив футбольний функціонер.

У п'ятірку найбільш високооплачуваних українських футболістів-легіонерів увійшли Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», 1,17 млн на рік), Євген Селезньов («Карабюкспор», 1 млн) і Денис Бойко («Бешикташ», 1 млн).

Як відомо, ціна переходу Андрія Ярмоленка з київського «Динамо» в «Боруссію»  склала 25 мільйонів євро. Таким чином, ця покупка стала однією з найдорожчих в історії німецького клубу.