Збірна України з третім результатом вийшла у фінал жіночої естафети на чемпіонаті світу

Збірна України з легкої атлетики

Перший час у півфіналах очікувано показали США

Жіноча естафетна четвірка на дистанції 4х400 метрів показала третій сумарний час у півфіналах, відібравшись у фінал чемпіонату світу в приміщенні.

Україна в складі Тетяни Мельник, Катерини Климюк, Анни Ярощук-Рижикової (мала виступати Яна Качур, але була зроблена заміна) і Анастасія Бризгіна продемонструвала другий результат у другому півфіналі - українки пробігли за 3:32.06, програвши 0.05 секунди Ямайці, але на 0.01 секунду випередили Польщу.

Цього вистачило для прямої кваліфікації в фінал естафети 4х400 метрів, куди потрапляли два кращі результати в півфіналах, а також дві кращі команди за часом.

Перший час у півфіналах очікувано показали США - головні фаворити естафети. Американки виявилися на півтори секунди швидшими за всіх суперниць. Другий час у півфіналі за Ямайкою, а третій - за Україною. Посівши друге місце в першому півфіналі, в фінал відібралася Великобританія. А завдяки кращому часу у вирішальних забігах потрапили також Польща та Італія.

Результати півфінальних забігів:

Фінал жіночої естафети 4х400 метрів відбудеться в неділю, 4 березня. Старт забігу - о 18:30 по Києву. В останній день чемпіонату світу змагатиметься ще стрибунка в довжину Марина Бех - вона почне стрибки у фіналі о 17:00 за Києвом.