«Матч пам’яті легенд «Динамо». Футбольне свято не для широкого загалу...

Фото ФК «Динамо»

Керівництво київського клубу здивувало рішенням провести цей матч за межами Києва. Та ще й у будній день

У четвер, 9 листопада, футбольний клуб «Динамо» (Київ) через свою прес-службу анонсував проведення 15 листопада цього року матчу пам’яті легенд команди на честь 90-річчя клубу на базі у Конча-Заспі.

«...Хотілось би згадати всіх гравців славетного клубу, яких уже, на жаль, більше немає з нами. Адже «ми живі доти, поки нас пам’ятають»...

З цієї нагоди фан-клуб ФК «Динамо» Київ та ГО «Ветерани ФК «Динамо» Київ» проведуть матч пам’яті легенд «Динамо». Проти кумирів мільйонів динамівських прихильників на поле вийде команда фан-клубу «Динамо» Київ, сформована з палких та відданих уболівальників клубу», - йдеться у заяві, яка була опублікована на офіційному сайті клубу.

Як зазначається, за команду ветеранів «Динамо» повинні зіграти Олексій Михайличенко, Володимир Безсонов, Олександр Хацкевич, Олег Лужний, Максим Шацьких та інші зірки клубу 80-х і 90-х років.

Клуб навіть розробив спеціальну афішу до цього поєдинку, перерахувавши всіх відомих футболістів клубу, які в той чи інший час виступали у Києві, та яких уже немає в живих.

На постер ФК «Динамо» вирішив помістити фотографії Валерія Лобановського, Валентина Белькевича, Юрія Войнова, Віктора Колотова та Віктора Чанова.

Але є кілька «але»... 15 листопада – це середа, будній день, що відразу помітили користувачі соціальних мереж, які є прихильниками київського клубу.

«Панове, ви всерйоз зібралися проводити матч на честь 90-річного ювілею клубу у манежі на пару сотень чоловік, у робочий день, о 19:00, коли все місто буде стояти у заторах?» - риторично запитав один з користувачів.

Загалом, ті, хто коментував анонс до події, були незадоволені датою та місцем проведення цього поєдинку.

Особливо, враховуючи, що у найближчі вихідні, 11-12 листопада, у Києві не буде футболу, адже у чемпіонаті України наразі пауза, викликана матчами національної збірної (товариська гра зі Словаччиною у Львові) та молодіжної збірної у відборі до чемпіонату Європи (вдома з Англією та на виїзді із Шотландією).

Отож, цілком зрозуміло, що стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського вільний у суботу та неділю. Саме тому виникає запитання: чому не провести цей матч пам’яті, наприклад, 11 листопада на клубній арені? З упевненістю можна сказати, що у Києві у вихідний день на такий захід завітало б набагато більше глядачів, аніж у будній приїде на клубну базу у Конча-Заспі.

Пояснити рішення керівництва грати у манежі можна хіба що побоюваннями за погоду. Але і вона у ту ж суботу, 11 листопада, буде доволі комфортною як для середини осені - +9 і без опадів...

Як би там не було, але велике футбольне свято у вигляді «Матчу пам’яті легенд «Динамо» широкий загал не побачить. А ті, хто і захочуть вирватися у Конча-Заспу, змушені будуть відпрошуватися з роботи та долати кілька десятків кілометрів.

«Главком»