Онук звозив до Парижа свою бабусю, що хвалила СРСР. Її емоції записали на відео

Париж Світлані Стаценко сподобався

Головний редактор видання Bird In Flight Євген Сафонов посперечався зі своєю 83-річною бабусею і вирішив переконати, що добре було не тільки «в Союзі». Як тільки влітку 2017 року запрацював безвізовий режим для України, бабуся і онук зібрали документи, взяли візок, щоб жінці було легше пересуватися, і разом вирушили до Парижа.

До цієї подорожі 83-річна Світлана Григорівна Стаценко їздила лише з чоловіком у Карелію і на Байкал на машині. За кордоном ніколи не була – «а ми тоді і не хотіли особливо». Але на питання онука, хотілося глянути на якусь іншу країну, відповіла, що на Париж подивитися хотілося б.

Світлана Стаценко в минулому викладач літератури, і Париж добре знає за романами Дюма і Гюго.

Потрапивши до Парижа, бабуся, за його словами, не пропускала можливості сунути до сумочки все, що туди поміщалося: паперовий пакет із супермаркету, пластмасовий ніж, листівки з рекламою. За її словами, їй потрібні були докази поїздки.

Париж Світлані Григорівні сподобався. «Тут красивіше, ніж в Одесі, Петербурзі, Кишиневі і Хабаровську», - зізналася вона.

Але найбільше жінку вразили люди. Коли вона вставала з крісла, до неї завжди хтось підбігав, щоб допомогти - охоронець в музеї, офіціант, відвідувач кафе, портьє, випадковий перехожий. «Абсолютно незнайомий мені чоловік, я зустрілася з ним поглядом - а він мені посміхнувся!», - дивувалася бабуся.

А ще її вразили мотоцикли, залишені без нагляду, великі чисті автобуси, розміри Лувру ... Але на питання, де краще: в Радянському союзі або за кордоном, бабуся попросила онука більше не торкатися теми.