Осінні ярмарки на Вінниччині наторгували на 206 млн грн
На Вінниччині за п'ять субот відбулося три тисячі двісті сорок чотири ярмарки
Цієї суботи, 28 жовтня, відбувся заключний ярмарок, де традиційно представили свою продукцію сільгоспвиробники зі всієї області. Про це інформує прес-служба Вінницької обласної державної адміністрації повідомляє «Главком».
Для підведення підсумків ярмаркування цього сезону, ярмарок відвідав перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко та заступник директора – начальник управління торгівлі, послуг та розвитку споживчих ринків Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Вєга Кулявець.
За словами Андрія Гижка, протягом п'яти ярмаркових субот безпосередньо у Вінниці реалізовано продукції на загальну суму 19 мільйонів гривень.
«Більше тисячі виробників взяли участь у сільськогосподарських ярмарках. Ми намагалися забезпечити споживача тією групою продуктів, яку необхідно заготовити на зиму. Тобто це овочі, фрукти, олія, цукор, крупи, тощо» - відмітив посадовець. Також він відзначив, що промоніторивши ціни в магазинах та на ринках області можна зробити висновок, що головна мета проведення таких ярмарків досягнута: ціни в загальному на 15-20% нижчі від цін в торгівельних закладах Вінниці.
Слід відзначити, що щороку спостерігається тенденція збільшення кількості сільгоспвиробників, які мають бажання взяти участь у ярмарках. Як відзначає Андрій Гижко, є райони-лідери, які взяли найактивнішу участь та забезпечили найширший асортимент продукції під час ярмарок. Їх мають відзначати напередодні дня працівників сільського господарства.
Традиційно перший заступник голови ОДА обійшов ярмарок і оглянув асортимент товарів.
Цієї суботи на ярмарку свою продукцію представили підприємства переробної промисловості з виробництва м’ясних та консервних виробів, м’яса курей, яєць, олії, молокопродуктів, хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів, борошна, круп, плодоовочевих консервів, а також торговельні підприємства споживчої кооперації і сільськогосподарських товаровиробників м’яса, риби, фруктів, овочів, меду та інших продовольчих товарів.