На Вінниччині священик вигнав із церкви хрещену маму за те, що вона начебто іновірка

Дівчина ходить до греко-католицької церкви, а за хрещену її покликали до церкви Московського патріархату

На Вінниччині, в Бершадському районі, трапився конфлікт прямо в церкві. Тамтешній священик виставив із храму молоду дівчину під тим приводом, що вона належить до іншої конфесії.  Таку інформацію розмістила на своїй сторінці у Фейсбук Оксана Лебідь, яка, очевидно, була очевидицею цього конфлікту.

У своєму коментарі до оприлюдненого відео дівчина розповідає, що конфлікт трапився під час обряду хрещення дитини. Мовляв, місцевий священик почув, що дівчина промовляє “Символ віри” українською та запитав у неї, до якої церкви вона ходить. Та відповіла, що греко-католицької Тоді священик випроводив її з церкви, сказавши, що вона не має права брати участь у таїнстві хрещення в храмі УПЦ МП.

За доньку затупився батько дівчини, до речі, боєць АТО. Він сказав, що його дочку хрестили в цьому храмі, і вона прийшла сюди до Бога, а не до священика додому. Отакий вийшов конфлікт.

Авторка посту просить його поширити, щоб усі знали, як поводяться священики Московського патріархату. Хоча, здається, то, радше, не проблема конкретної конфесії, а особиста позиція людини, яка за іронією долі стала священиком.

Втім, у коментарях під публікацією люди поділилися. До речі, коментарів під цим дописом ду-у-уже багато. З усього видно, що мирські справи люди вже втомились обговорювати і перейшли на церковні. Одні кажуть, що батько дівчини мав би ще й набити священика за образу своєї дитину. Інші посилаються на релігійні канони, що забороняють представникам інших конфесій брати участь у церковних таїнствах, до яких входить і обряд хрещення.

Втім, дехто, дивиться на цю ситуацію з іронією. І це напевно єдине, що може врятувати наше суспільство від  нав’язаного релігійного розколу.