Google викрили у несанкціонованому зборі інформації про користувачів Android

Ілюстрація з відкритих джерел

У компанії підтвердили цю інформацію і пообіцяли виправити

Смартфони на Android збирають дані про місцеперебування користувачів і направляють їх в Google, навіть якщо функція визначення місця розташування відключена, а SIM-картка не вставлена. Це з'ясувало видання Quartz.

За даними видання, смартфони збирають дані про прилеглі вишки стільникового зв'язку і направляють їх в Google. Вони працюють так з початку 2017 року. Завдяки даним з декількох розташованих поруч вишок можна відстежити не тільки місце розташування, а й пересування користувачів, зазначає Quartz.

У компанії підтвердили цю інформацію і додали, що до кінця листопада смартфони не будуть пересилати інформацію про вишки в Google. Яким чином інформація про місцезнаходження вишок допомогла б поліпшити доставку повідомлень, Quartz з'ясувати не вдалося.

У правилах Google в сфері конфіденційності персональних даних сказано, що компанія використовує інформацію про місцезнаходження, тільки якщо у пристрої активовано цю функцію: «У сервісах Google ми збираємо і обробляємо дані про ваше фактичне місцезнаходження. Також ми використовуємо різні технології визначення координат, наприклад, аналізуємо вашу IP-адресу, дані GPS і інших датчиків пристрою з метою виявлення найближчих до вас пристроїв, точок доступу Wi-Fi і веж стільникового зв'язку».