У Кореї розробили накопичувач енергії, який заряджається за півхвилини

В основі пристрою знаходиться графен

Корейський інститут передових технологій (KAIST) розробив гібридне джерело живлення, для повної підзарядки якого вимагається від 20 до 30 секунд. Про це повідомляє інтернет-видання Naked Science.

Звичайні акумулятори, які функціонують за допомогою електролітів, мають значні обмеження у швидкості підзарядки через те, що вони не витримують високої напруги струму і швидко починають виходити з ладу. Крім того, під час їх виготовлення використовуються вибухонебезпечні органічні розчинники, які негативно позначаються на їх екологічності.

Професор Чинг Ку Канг і його колеги з Вищої школи енергетики KAIST придумали конструкцію, яка не має перерахованих вище недоліків. Вони з'єднали волоконно-подібні полімерні ланцюги і металооксидні нанокатоди на поверхні графену. Графен був обраний у якості основи невипадково: його «сітчаста» структура збільшує загальну площу накопичувача і забезпечує йому більш високу ємність.

Місткість акумулятора визначається двома електродами, а баланс між катодом і анодом робить силу струму, яка надходить, більш стабільною. Для створення катодів фахівці використовували оксид металу в суб-нанорозмірних структурах - це дозволило їм підвищити швидкість обміну енергією і мінімізувати її втрати.

Гібридний девайс може заряджатися за такої сили струму, яка в 100 разів перевершує стандартну. Для повного «насичення» йому потрібно всього 20-30 секунд, навіть при використанні малопотужних систем зарядки, таких як USB-перехідники або гнучкі фотоелементи. Таким чином, іноваційни пристрій не тільки витримує високу напругу, але і має довгий життєвий цикл, а значить, довше прослужить своєму власникові.

За словами винахідників, накопичувач ідеально підходить для «швидкісної» зарядки портативних мобільних пристроїв.