В Великій Британії відмовилися від проекту бюджетного фрегату

Фрегат Type 31

Причиною такого кроку могло стати недофінансування проекту

Ресурс Naval Today повідомляє про те, що проект Міністерства оборони Великої Британії щодо придбання бюджетного фрегата був скасований. Мова йде про фрегати Type 31. Причиною такого рішення називають те, що компанії ВПК не запропонували достатню кількість пропозиції по реалізації проекту.

Міністерство оборони планує оголосити новий конкурс і чекає більшої кількості заявок. При цьому британське видання The Times говорить про те, що відповідне рішення Міністерство оборони прийняло не через відсутність цікавих пропозицій, а через відсутність достатнього фінансування проекту. Депутат від Лейбористської партії Люк Поллард заявив про те, що оборонне відомство просто не включило в бюджет необхідні 1,25 млрд. фунтів для реалізації програми.

Відповідний проект по фрегату Type 31 був початий в 2017 році. Очікувалося, що ціна одного корабля складе до 250 млн. фунтів, а самі вони почнуть входити до складу флоту вже в 2023 році. До липня 2018 року дві компанії запропонували власні пропозиції по проекту фрегату Type 31 – тандем Cammell Laird і BAE Systems та компанія Babcock.