Британські торговельні мережі лякають порожніми полицями через «жорсткий» Brexit

Через високі транспортні витрати продукти зростуть у ціні, вважають представники великих супермаркетів

«Жорсткий» Brexit призведе до продовольчої кризи в країні, - вважають представники торгівлі

У Великій Британії представники головних торговельних мереж роздрібної торгівлі попередили парламент про те, що «жорсткий» Brexit призведе до порожніх полиць і зростання цін, тобто, до продовольчої кризи в країні. Про це повідомляє Politico з посиланням на лист від імені Британського роздрібного консорціуму, що включає мережі Mark&Spencer, Saintsbury’s, KFC та Waitrose.

«Ми вкрай стурбовані тим, що наші клієнти будуть одними з перших, хто відчує реальність Brexit без угоди. Існують істотні ризики для вибору якості та терміну придатності продуктів харчування через такі причини, як високі транспортні витрати, якщо Велика Британія вийде з ЄС без угоди 29 березня. Усе це призведе до порожніх полиць та росту цін», - йдеться в листі.

Відтак, представники головних британських торговельних мереж радять британському парламенту терміново знайти рішення, що дозволить «уникнути такого розвитку подій для споживачів у Великій Британії».

Це попередження від великих компаній надійшло напередодні дебатів і голосування в Палаті громад щодо зміненого плану прем’єр-міністра Терези Мей щодо Brexit.