Букмекери на відміну від соціологів прогнозують партії Терези Мей більшість у парламенті Британії

Лідер консерваторів Тереза Мей

Букмекери прогнозують, що консерватори отримають загальну більшість у парламенті Британії

У Великій Британії сьогодні стартували позачергові парламентські вибори.

Голосування розпочалося о 7:00 ранку за місцевим часом (9:00 за Києвом) на більш ніж 40 тисячах виборчих дільниць по всій країні. Голосування триватиме до 22:00 за місцевим часом. Після цього почнеться підрахунок голосів.

Як свідчать дані соціологів, Консервативна партія Великої Британії, яку очолює прем'єр-міністр Тереза Мей може програти вибори у БританіїЗгідно з опитуваннями, консерватори можуть отримати 42% голосів виборців та здобути 302 місця у 650-місному парламенті. Якщо прогнози соціологів справдяться, то консерваторам не вистачатиме 24 місця для загальної більшості, яка має складатися щонайменше з 326 депутатів.

Однак, варто зазначити, що букмекери не погоджуються з соціологами.

За інформацією «Главкома», коефіцієнт на те, що партія Терези Мей отримає загальну більшість у парламенті Британії в букмекерській конторі William Hill становить лише 1.17. Це говорить про те, що нездобуття консерваторами мінімум 326 місця стане справжньою сенсацією.

Що ж стосується розподілу місць в британському парламенті, то тут букмекери прогнозують Консервативній партії здобуття близько 366 мандатів.

Нагадаємо, 18 квітня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про проведення дострокових парламентських виборів.

Наступного дня парламентарі Великої Британії прийняли законопроект про розпуск парламенту і проведення дострокових виборів 8 червня.

3 травня був розпущений парламент.