До Венесуели прибули два літаки з російськими військовими – ЗМІ

За відомостями видання El Nacional, групою зі ста чоловік командує начальник Головного штабу Сухопутних військ генерал-полковник Василь Тонкошкуров
Фото: el-nacional.com

У Венесуелу, за деякими даними, прибули два літаки з російськими військовими. Про це повідомляє «Эхо Москвы» з посиланням на місцеві інформаційні портали і блогерів.

За цими даними, групу бійців очолює начальник Головного штабу Сухопутних військ.

Два літаки, що нібито належать Міністерству оборони Росії, прибули до Венесуели ще вчора. Це пасажирський Іл-62 і транспортний Ан-124. Відео та фотографії лайнерів на льотному полі в мережі опублікували місцеві інформаційні портали і блогери.

Згідно з даними авіатрекерів, літаки прибули до аеропорту Каракаса з Москви, зробивши «гак» через Сирію і Сенегал.

За відомостями видання El Nacional, групою зі ста чоловік командує начальник Головного штабу Сухопутних військ генерал-полковник Василь Тонкошкуров. Також йдеться про те, що Ан-124 перевіз для росіян 35 тонн якогось вантажу. Чи є які прибули військовослужбовцями, або ж бійцями приватної військової компанії - невідомо. Повідомляється, що делегацію зустріли представники уряду Ніколаса Мадуро.

Російські літаки в останні місяці вже кілька разів бували в Венесуелі. Незабаром після того, як лідер опозиційного парламенту Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом країни, агентство Рейтер писало, що в Каракас прибуло кілька сот бійців так званої ПВК Вагнера. Їх місія нібито полягала в тому, щоб захистити режим Мадуро в разі військового перевороту. Втім, підтвердити ці дані не вдалося.

Офіційно російське Міністерство оборони повідомлення про прибуття літаків до Венесуели не прокоментувало.