Фото Кримського мосту спровокувало скандал між Москвою і Астаною

Протокол Назарбаєва не дозволив президенту Казахстану сфотографуватися на фоні Кримського мосту

На туристичній виставці в казахському Петропавловську напередодні візиту Володимира Путіна розгорівся скандал через фото побудованого окупантами Кримського моста на стенді чорноморських курортів: служба протоколу Назарбаєва хотіла закрити знімок панелями. Про це пише «Московський комсомолець».

Напередодні візиту Путіна і Назарбаєва на виставці кипіли пристрасті. Служба протоколу казахського президента жахнулась, коли виявила на стенді чорноморських курортів гігантську фотографію Кримського мосту. (Нагадаємо, що Казахстан, як, власне, і інші країни СНД не визнали анексії Кримського півострова Росією).

«І ви хочете, щоб наш президент з'явився на цьому тлі? Так справа не піде», - обурилися посадовці.

Провокаційний знімок вирішено було закрити панелями зі штучної рослинністю. Але коли роботи по маскуванню практично закінчилися, прийшла черга обурюватися російській стороні. Організаторам було оголошено, що Кримський міст для Росії - це привід не для сорому, а для гордості. І Володимир Путін навряд чи зрадіє, коли дізнається, як з його зображенням обійшлися в дружньому Казахстані.

У підсумку після декількох годин суперечок, було прийнято соломонове рішення: оформлення стенду відновити, але в ході екскурсії президентів повз нього не проводити.

Замість чорноморських курортів Путін і Назарбаєв відвідали не шкідливіші з політичної точки зору експозиції - Ямало-Ненецького округу, куди їх заманили шаманськими бубнами, і Омської області, де бив фонтан згущеного молока, а також декількох казахських регіонів.