Голова МЗС Польщі заявив у США про потребу України у зброї

Вітольд Ващиковський вважає, що зброя Україні потрібна, щоб затримати сепаратизм у Донбасі чи в Криму

Під час перебування у Сполучених Штатах Америки міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський сказав, що Україна не взмозі виграти війну з Росією, але вона потребує зброї для того, щоб затримати сепаратизм у Донбасі чи в Криму. Журналісти запитували керівника відомства про згоду канадського уряду продавати Україні наступальну зброю:

«Треба було цього сподіватися, - раніше чи пізніше, все ж таки, та зброя почне надходити в Україну. Ми також, звичайно ж, співпрацюємо з Україною і передаємо певні елементи військового спорядження, але це не смертоносне спорядження», - наводить його слова «Польське радіо».

Журналісти також запитували чи й Польща повинна почати надавати Україні наступальну зброю. Керівник польської дипломатії зауважив, що можливість такого рішення – це не справа одного відомства і що його треба було б приймати у ширшому політичному полі у Польщі.

У США міністр Вітольд Ващиковський провів переговори про енергобезпеку, він, зокрема, відвідав газовий портовий термінал Sabine Pass, звідки у червні цього року було вислано першу партію скрапленого газу до польського Сьвіноуйсьтя.