Хакери видалили найпопулярніший кліп на YouTube

Скріншот з кліпу Despacito

Хакери замінили популярний ролик на YouTube на своє відео

Хакерська угруповання, яке називають себе Prosox and Kuroi'sh, зламало групу музичних каналів Vevo на YouTube. Про це повідомляє видання ВВС.

Як повідомляється, вони підмінили найпопулярніший ролик в історії сервісу, кліп на пісню «Despacito» пуерторіканських виконавців Луїса Фонса і Дедді Янки, власним відео. На ньому зображений кадр з іспанського серіалу «Паперовий будинок» (La casa de papel) - люди в червоних костюмах і масках зі зброєю в руках. В описі відео було написано «Звільніть Палестину». Після хакерської атаки кліп «Despacito», який мав більше п'яти мільярдів переглядів на YouTube, був видалений.

Керівництво YouTube і каналу Vevo поки не коментував ситуацію зі зламом сторінок сервісу.

За інформацією видання, один з ймовірних хакерів, які брали участь в атаці на YouTube, написав на сторінці Twitter, що зробив це заради веселощів. «Я просто використовував скрипт, який змінює назви музичних відео. Не судіть мене, я люблю YouTube», - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найпопулярніший кліп на Youtube Despacito від виконавців Луїса Фонса і Дедді Янки став першим в історії музичним відео, яке зібрало більше 5 млрд переглядів.