Ізраїль вгатив по об'єкту ХАМАСу у секторі Гази

Ізраїль відреагував на спробу проникнення палестинців на території країни

Ізраїльські військові в понеділок, 9 квітня, завдали удару по військовому об'єкту ХАМАСу у секторі Гази у відповідь на спробу проникнення групи палестинців з приморського анклаву на територію єврейської держави в неділю. Про це повідомляє прес-служба ізраїльської армії.

«9 квітня армія завдала удар по цілі, яка належить терористичній організації ХАМАС, у північній частині сектора Гази. Атака була проведена у відповідь на спробу проникнення терористичної групи та розміщення саморобного вибухового пристрою у неділю, 8 квітня», - йдеться у повідомленні.

Військові Ізраїлю відзначили, що армія завдала удар по терористичній цілі на території військового об'єкту ХАМАСу.

«Армія оборони Ізраїлю з усією серйозністю ставиться до спроб терористичної організації ХАМАС перетворити периметр кордону на зону бойових дій», - уточнили в командуванні армії Ізраїлю.

Як повідомлялося раніше, тисячі палестинців з 30 березня беруть участь у так званому «Великому марші повернення» - масовій протестній акції проти Ізраїлю, скликаній радикальним рухом ХАМАС.

Акція триватиме до 15 травня. Палестинці називають дату 15 травня «Днем катастрофи», згадуючи події 1948 року, коли понад 700 тисяч палестинців змушені були залишити свої домівки або стати вигнанцями.

14 травня Ізраїль святкуватиме 70-річчя встановлення державності, у цей же день посольство США має переїхати до Єрусалима, міста, яке президент США Дональд Трамп визнав столицею Ізраїлю.