Китайські археологи знайшли пів тисячі стародавніх артефактів

Фото: Global Look Press/Xinhua/Wan Xiang

Приблизний вік знахідок 4 тисячі років

Китайські археологи знайшли понад 500 артефактів віком близько 4 тисяч років під час розкопок древніх руїн в провінції Хейлунцзян на північному сході країни. Про це повідомляє агентство Сіньхуа.

Розкопки велися на території стародавніх руїн Хунхе, розташованих уздовж річки Неньцзян поблизу сучасного міста Цицикар. За словами заступника директора інституту культурної спадщини провінції Чжана Вейя, вченим вдалося знайти глиняний посуд, вироби з каменю і кісток, різні посудини і знаряддя праці.

Руїни епохи неоліту були виявлені в цьому районі після того, як місцеві археологи знайшли тут же дві стародавні гробниці, де в період з 2004 по 2009 роки були виявлені фрагменти глиняного посуду. Розкопки на цих руїнах почалися в 2013 році, і, за словами Чжан Вея, зроблені завдяки їм відкриття, перевернули уявлення вчених про те, що на території сучасного північного сходу КНР жили представники племен гомінідів.

Також, на місці руїн були виявлені кільцеподібні траншеї, схожі на фортечні рови, які, швидше за все, використовувалися для оборонних цілей, що в свою чергу свідчить про активну життєдіяльність та наявність міжплемінних конфліктів в той період.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що китайські правоохоронні органи північно-західної провінції Шеньсі провели кілька операцій із затримання 32 членів злочинних банд, причетних до крадіжок стародавніх реліквій з поховань епохи династії Західна Чжоу (1046-770 рр. до н. е.).