Командувач Об'єднаних сил зустрівся на Донеччині з іноземними дипломатами

Наєв та Марі-Клод Бібо

Командувач Об'єднаних сил пояснив іноземним дипломатам, що відбувається на Донбасі

Сьогодні, 22 липня, на Донеччині відбулась зустріч командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва з делегацією Канади на чолі з міністром міжнародного розвитку та франкофонії Марі-Клод Бібо. У заході також взяли участь Канади в Україні Роман Ващук, керівник Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Пабло Матеу та інші. Про це інформує прес-центр операції Об’єднаних сил.

Наєв подякував пані Бібо за підтримку та солідарність з народом України у боротьбі з російським агресором. Командувач Об'єднаних сил відзначив внесок уряду Канади за підтримку та допомогу у питаннях розбудови сучасних Збройних сил України.

«Ми переконані, що Україна і Канада і в подальшому на підтвердження двосторонніх відносин Особливого партнерства безумовно та неухильно будуть виконувати взяті на себе зобов’язання та поглиблювати їх в економічній, політичній, гуманітарній, культурній та безпековій сферах», – наголосив він.

У повідомленні сказано, що під час презентації поточної ситуації на Донбасі та навколо нього, Наєв докладно проаналізував військові, економічні і політичні аспекти, необхідні для ефективного врегулювання безпекової ситуації в регіоні, ґрунтовно та відверто відповів на всі питання канадської сторони. Канадській делегації були представлені відеозаписи з камер спостереження, які зафіксували порушення режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ.

Наприкінці зустрічі генерал-лейтенант Сергій Наєв запевнив міністра міжнародного розвитку Канади Марі-Клод Бібо, що Об'єднані сили повністю виконають визначені військово-політичним керівництвом нашої держави завдання.

Нагадаємо, минулої доби противник 15 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі двічі із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.