Кремль прокоментував розмову Порошенка з Путіним

Путін наголосив на необхідності негайного звільнення російських журналістів

Телефонна розмова між президентами України Петром Порошенком і Володимиром Путіним відбулася з ініціативи української сторони. Про це повідомив Кремль.

«Обговорювалася ситуація на південному сході України і хід реалізації мінського «Комплексу заходів», в тому числі з урахуванням майбутньої 11 червня в Берліні зустрічі міністрів закордонних справ держав «нормандського формату», - сказано у повідомленні.

Прес-служба президента Росії додала, що під час розмови сторони особливу увагу приділили питанням гуманітарного характеру, включаючи «обмін утримуваних осіб».

«Путін наголосив на необхідності негайного звільнення російських журналістів, заарештованих на Україні», - відзначили там.

Кремль підтвердив домовленість про відвідування уповноваженими з прав людини обох країн російських громадян, які перебувають в ув'язненні на Україні, і українських - в Росії.

Раніше у суботу про розмову Порошенка з Путіним повідомила Банкова. За її даними, президент України Петро Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого звільнення українських політв’язнів, утримуваних в Росії та на окупованих територіях. Глава української держави звернув увагу на голодування українців та висловив занепокоєння погіршенням їхнього стану здоров’я.

Було повідомлено про домовленість щодо відвідування ув'язнених громадян уповноваженими з прав людини обох країн.