На Еверест відправлять команду для збору сміття

Непал відправить спеціальну команду на гору Еверест для збору сміття та витягування трупів.

Про це повідомляє AFP.

«Команда з 14 чоловік буде відправлена в базовий табір Евересту з 25 квітня з метою вивезти 10 000 кг (11 тонн) сміття», - йдеться в повідомленні.

Данду Радж Гімір, начальник відділу туризму Непалу, зазначає, що їх часто звинувачують у тому, що не можуть почистити гору. "Ми зібралися разом, щоб нарешті це зробити", - сказав він.

Уряд об'єднав зусилля з асоціаціями альпіністів, армією і місцевими організаціями, щоб координувати зусилля по очищенню.

Вісім учасників піднімуться в табір на 6400 метрів, а команди по троє осіб по черзі піднімуться на 7950 метрів, де вони проведуть 15 днів, збираючи сміття на снігових схилах.

«Це перший випадок, коли уряд виступив з ініціативою очистити гору, але це неможливо зробити за один рік. Ми повинні продовжувати це», - сказав Санта Бір Шерпа з Непальської асоціації альпінізму.

Як повідомляв Укрінформ, китайська влада вирішила закрити для туристів базовий табір на Евересті через збільшення кількості сміття і відходів на горі.

Також Китай буде брати з кожного альпініста по 1500 доларів США за збір сміття, а кожен альпініст повинен повертатися з 8 кілограмами сміття.