Нападники зірвали у Москві показ фільму про Донбас

Нападники розлили у кінотеатрі пахучу хімічну рідину

У Москві зірвали показ фільму про Донбас «Політ кулі» режисера Беати Бубенець, що мав пройти в рамках фестивалю документальних фільмів «Артдокфест». Як повідомляє журналістка Альона Вершиніна, показ зірвали декілька десятків людей – вони заблокували вихід із залу, де показували фільм.

«Час стояли, кричали, щось доводили, розповідали, як в Україні забороняють бути росіянами, обіцяли в'їхати до Києва на танках і всіх, хто був не згоден, обзивали «укропами». Сюр і пекло - це наша реальність зразка 2017», - написала вона у Facebook.

За словами Вершиніної, під час нападу поліція була присутня, до того ж її було багато, проте вона не втручалася, окрім кількох випадків – поліцейські вивели найбільш буйних прихильників сепаратистів. Їх «буквально витягли з кінотеатру».

«Я все боялася, що ж буде, коли закінчиться фільм і реально цілий зал людей почне виходити. Але в підсумку ці «герої» не придумали нічого кращого, як розлити щось всередині і зірвати показ так. Що це була за пахуча хімічна рідина і як, і хто її розлив у залі, поки ніхто не знає», - відзначила Вершиніна.

Ксенія Сахарнова, російський кінокритик, додала, що нападники увірвались до кінозалу з прапорами ВДВ, вони «обзивали всіх фашистами, кричали про кров Донбасу». За її словами, нападники вилили хімічну рідину прямо на екран.

Пізніше стало відомо, що було затримано трьох активістів руху SERB. Це були Ігор Бекетов, Юрій Горошко і Оксана Шкода. На них було складено адмінпротоколи за непокору законному розпорядженню співробітника поліції.