Норвезький фрегат за півмільярда доларів майже повністю пішов під воду

Військові намагалися закріпити човен біля берега низкою тросів, але це не принесло результатів
Фото: Kystverket

Спроба закріпити фрегат біля берега не дала результатів

Відповідно до останніх даних Берегового управління Норвегії пошкоджений минулого тижня фрегат військово-морських сил даної країни затонув іще більше в вівторок і майже повністю знаходиться під водою.

Військові Норвегії відразу після аварії в четвер намагалися закріпити човен біля берега низкою тросів. Проте частина із них поламалася, не витримавши навантаження. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Водночас невідомо чи аварія фрегату якимось чином вплинула на роботу сусіднього терміналу по відвантаженню нафти Стуре. Після аварії за участю фрегата і танкера, який виходив із термінала, об’єкт по відвантаженню нафти на декілька годин припинив роботу.

Через інцидент, який стався 8 листопада 2018 року, 8 із 137 моряків військово-морських сил Норвегії, які перебували на борту, отримали легкі поранення внаслідок зіткнення

Не виключено, що після інциденту фрегат спишуть, хоча він був спущений на воду в 2009 році і згідно з військово-морськими мірками вважається майже новим. Вартість такого судна становить близько 500 мільйонів доларів.