Пентагон не хоче мати нічого спільного з компаніями, які використовують російський і китайській софт

Ми намагаємося переконатися, що не купуватимемо програмне забезпечення російського чи китайського походження - Пентагон

У міністерстві оборони США мають намір повністю відмовитися від послуг компаній, які використовують програмне забезпечення, розроблене в Росії і КНР. Про це розповіла заступник міністра оборони США з питань закупівель Елен Лорд, повідомляє Reuters.

«Ми намагаємося переконатися, що не купуватимемо програмне забезпечення російського чи китайського походження. Дуже часто це важко швидко визначити через структуру власності компаній», - сказала Лорд.

Вона пояснила, що Пентагон створює перелік компаній, які будь-яким чином використовують російський або китайський програмний код. Цим підприємствам буде закритий доступ до контрактів міноборони США.

«Цей перелік повинен допомогти команді з закупівель міноборони і партнерам з приватного сектора уникнути придбання проблемного коду для Пентагону і його постачальників», - пояснює Reuters.

За словами Лорд, Пентагон вже півроку працює над цим переліком в тісній взаємодії з розвідувальними службами. «Ми визначили певні компанії, принципи роботи яких не відповідають нашим оборонним стандартам», - підкреслила вона.

Більш докладної інформації щодо цього переліку в Пентагоні не надали.