Помічники Трампа ігнорують його побажання про зустріч із Путіним

Помічники президента США проігнорували побажання Трампа почати підготовку до нової зустрічі з Путіним незабаром після саміту у В'єтнамі

Хоча президент США Дональд Трамп чітко висловив намір почати підготовку до зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, помічники Трампа проігнорували це побажання начальника, повідомила в суботу, 16 червня, американська газета The Washington Post з посиланням на неназване джерело в адміністрації Білого дому.

За словами співрозмовника видання, Трамп поставив своїм підлеглим задачу організувати зустріч з Путіним ще в листопаді 2017 року, після того як поговорив з ним на полях саміту АТЕС у в'єтнамському Дананге.

«Після тієї зустрічі президент сказав, що хотів би запросити Путіна в Білий дім. Ми це проігнорували», - поділився інформацією високопоставлений чиновник.

Ідея Трампа провести нову зустріч з Путіним не викликала ентузіазму у його радників в Раді національної безпеки США. У підсумку вони вирішили тимчасово проігнорувати побажання президента і зайнятися організацією зустрічі, лише якщо Трамп знову зажадає цього. «Вони вирішили: давайте почекаємо і подивимося, чи буде він знову піднімати це питання», - розповів чиновник.

Тим часом зустріч президентів США і Росії все ж може відбутися в липні, коли Трамп прибуде до Європи на саміт НАТО. Це підтвердили виданню один з чиновників Білого дому і два дипломата, знайомих з планами Трампа. Місце можливої зустрічі поки невідомо.

Дональд Трамп і Володимир Путін зустрічалися особисто двічі - на саміті G20 в Німеччині минулого літа, а потім на саміті АТЕС у в'єтнамському Дананге в листопаді. Обговорення можливості нової зустрічі лідерів почалося навесні 2018 року, після телефонного дзвінка Дональда Трампа в Кремль.

Тоді американський президент запропонував російському колезі зустрітися в Білому домі. Інформацію про можливість такої зустрічі тоді підтвердили і в Кремлі, і в Білому домі, але переговори про організацію саміту затягнулися.