Республіканці вимагають продати винищувачі F-35 Тайваню

Винищувачі F-35

Білий Дім не поспішає загострювати протиріччя із Пекіном щодо невизнаної держави

Два представники Республіканської партії США звернулися до адміністрації Дональда Трампа із проханням дозволити продаж найсучаснішого винищувача п’ятого покоління F-35 невизнаній Республіці Китай, яка знаходиться на острові Тайвань. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Даний крок законодавці Джон Корнін і Джеймс Інхоф виправдовували тим, що він дозволить зберегти демократичний режим на острові. Поява на Тайвані даних винищувачів буде слугувати засобом стримування, як вважають два американських законодавці.

Корнін і Інхоф переконані, що після років модернізації збройних сил КНР має можливість вести війну проти Республіки Китай. Білий Дім поки що ніяким чином не відреагував на дану ініціативу. 

Передача Республіці Китай винищувачів F-35 має можливість іще більше загострити відносини між США і КНР щодо невизнаної республіки. Раніше на початку березня 2018 року Дональд Трамп підписав закон, який заохочує американських законодавців і урядовців активніше відвідувати Тайвань. Даний крок вже викликав протести і погрози із боку Пекіну.