Туск готовий позмагатися за посаду президента Польщі

Дональд Туск обіцяє вступити у кампанію, якщо його суперником стане Ярослав Качинський

Президент Євроради Дональд Туск готовий позмагатися за посаду президента в Польщі в 2020 році, якщо його суперником стане лідер правлячої партії «Право і Справедливість» (PiS) Ярослав Качинський. Про це Туск заявив у інтерв’ю польському телеканалу tvn24.

«Якщо Ярослав Качинський наважиться стати кандидатом (у президенти — ред.), то я не вагатимуся ані одної хвилини і стану до такого поєдинку», - заявив Туск.

На запитання, чи він кидає виклик Качинському, Туск відповів, що він таким чином цікавиться позицією лідера правлячої партії у Польщі.

Як відомо, Качинський останнім часом серйозно хворіє, лікуючи впродовж останніх місяців хворе коліно. Після того, як PiS переміг у парламентських виборах 2015 року, опозиція закидає Качинському те, що він сам не наважився очолити уряд, а намагається управляти країною «з-за спин» своїх однопартійців.

Останні соцопитування в Польщі показують, що Туск, який залишив польську політику в 2014 році, переїхавши до Брюсселя, має непогані шанси бути обраним президентом Польщі. Він перестане виконувати повноваження президента Євроради в 2019 році.