У Болгарії знайшли мертвими 70 коней. Прокуратура почала розслідування

Коні, які вижили, знаходяться у великій небезпеці через глибокий сніг, низьку температуру та через вовків

Болгарська прокуратура почала розслідування стосовно власника табуна близько 100 коней після того, як велика кількість тварин була знайдена мертвими в засніжених горах. Про це повідомляє Reuters.

Вигляд мертвих та сильно ослаблених коней на Осоговській Планині, недалеко від кордону з Македонією, на заході Болгарії, шокували болгар та захисників тварин. Багато хто закликає покарати власника табуна коней.

Прес-секретар головного прокурора країни повідомила, що близько 70 коней вже загинули, а ті, які вижили, досі залишаються у важкому стані.

«У нас є інформація про те, що особа, яка вчинила злочин, була зобов'язана піклуватися про тварин... Власник коней отримав досить значні суми у вигляді грантів від Європейського Союзу для конярства», - сказала прес-секретар.

Повідомляється, що екологи виявили коней в неділю, 25 березня, на схилі гори, на висоті близько 1800 метрів над рівнем моря, і відразу ж повідомили поліції та екстрені служби, однак глибокий сніг ускладнював рятувальну операцію.

«Коні знаходяться у великій небезпеці через глибокий сніг та низьку температуру, та через вовків. Їм не вистачає води, їжі й даху над головою. Вони буквально стоять у снігу і немає можливості, щоб рухатися. Вони голодують, вони не їли протягом тривалого часу», - розповіла одна з активісток, яка знайшла цих коней.

У прокуратурі повідомили, що таке жорстоке поводження з тваринами карається до трьох років в'язниці та штрафом до $3170.