У британському парламенті хочуть перенести Brexit

Багато питань досі не вирішили

Комітет з питань виходу Великої Британії з Європейського Союзу (Brexit) у Палаті громад британського парламенту запропонував перенести дату виходу Великої Британії з ЄС у зв'язку з затягуванням переговорного процесу. Сторони так і не дійшли згоди щодо деяких центральних питань - таких, як питання кордону між Північною Ірландією та Ірландією, йдеться в доповіді комітету, оприлюдненій у неділю, 18 березня.

«Якщо принципові аспекти майбутнього партнерства не будуть визначені до жовтня 2018 року, уряд має прагнути до розширення перехідного періоду», - йдеться в доповіді.

Нагадаємо, під час референдуму 2014-ого року 55% шотландців виступили проти від’єднання від Великобританії, однак 45% учасників плебісциту підтримали незалежність. Уподобання населення дещо змінилися після минулорічного рішення британців вийти з ЄС, незважаючи на те, що більшість шотландців були проти такого кроку.

Повідомлялося, що 8 лютого нижня палата парламенту Великої Британії затвердила законопроект про вихід країни із Європейського союзу.