У Фінляндії засудили засновника та співробітників прокремлівського сайту

Ілля Яніцкін у суді

Засновник сайту MV-Lehti Ілля Яніцкін визнаний винним по 16 пунктам звинувачення, в тому числі в розповсюдженні наклепів

Суд в Гельсінкі виніс вирок засновнику і трьом співробітникам прокремлівського сайту MV-Lehti за переслідування фінської журналістки Джессіккі Аро.

Про це повідомляє фінська державна телерадіокомпанія Yle, де й працює Аро.

Засновник сайту MV-Lehti Ілля Яніцкін визнаний винним по 16 пунктам звинувачення, в тому числі в розповсюдженні наклепів, і засуджений до одного року і 10 місяців позбавлення волі.

Окрім того, до одного року умовно засуджений журналіст Йохан Бекман, котрий також звинувачувався в дифамації. До трьох місяців умовно засуджена також неназвана співробітниця сайту MV-Lehti.

Обвинувачені у цій справі мають виплатити 136 тис. євро за моральний збиток, нанесений журналістці і оплатити кілька десятків тисяч євро судових витрат.

Фінська журналістка Джессікка Аро піддавалася цькування з боку проросійських тролів на протязі декількох років. Вона почалася в 2014 році після того, як вона написала про російську пропаганду в фінських соцмережах. На сайті MV-Lehti та інших ресурсах публікувалися особисті відомості про Аро, включаючи помилкові дані про її нібито наркозалежність.

До слова, в окупованому Росією Криму звільнили з роботи автора статті про віллу пропагандиста Кисельова.