У Казахстані обшукують офіс журналу Forbes

Причина обшуків у журналістів невідома

Співробітники поліції Казахстану проводять обшук в редакції журналу Forbes Kazakhstan в Алма-Аті. Про це повідомляється на сайті видання.

Як розповів видавець Forbes Kazakhstan Арманжан Байтасов, до редакції зайшли дві опергрупи ДВС Алма-Ати. Одна група почала проводити обшук, друга – забрала у поліцію заступника головного редактора журналу Олександра Воротилова.

Співробітників редакції тримають в кабінеті, при них ведуться слідчі дії. У працівників відібрали мобільні телефони.

За інформацією видання «Интерфакс» із посиланням на головного редактора сайту Forbes.kz Анастасію Новікову, співробітники слідчого відділу поліції Алма-Ати прийшли в редакцію близько 12:30, надали постанову на обшук в редакції журналу.

Міжнародний фонд захисту свободи слова Аділ соз повідомляє, що затриманий журналіст порталу Forbes.kz Олександр Воротилов. В офісі Ratel.kz затримані Марат Асипов, Сапа Мекебаєв і Анна Калашникова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головред та частина команди «Forbes Україна» припиняють співпрацю з «Українським Медіа Холдингом» Сергія Курченка через економічну кризу та судове протистояння з ліцензіаром.