У Північній Ірландії затримали двох осіб за підозрою в причетності до вибуху

Вибух пролунав після отримання поліцією попередження

Фото: Kevin Scott / Belfast Telegraph

В організації вибуху правоохоронці підозрюють екстремістське формування «Нова ІРА»

Двох чоловіків затримали в Північній Ірландії в неділю, 20 січня, за підозорою в причетності до вибуху автомобіля, що стався напередодні в північноірландському місті Лондондеррі.

За словами представника поліції Марка Хамілтона, в організації вибуху правоохоронці підозрюють екстремістське формування «Нова ІРА». Це одне з угруповань, що відкололося від Ірландської Республіканської Армії (ІРА) та не визнало мирну угоду в регіоні 1998 року.

Напад засудили політики з усіх місцевих партій, включно з представниками «Шинн Фейн» - колишнього політичного крила ІРА. Правоохоронці побоюються, що відновлення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Республікою Ірландія внаслідок виходу Великобританії зі складу ЄС може викликати напади екстремістів.

[TWITTER]

[/TWITTER]

[TWITTER]

[/TWITTER]

[TWITTER]

[/TWITTER]

Нагадаємо, що ввечері 19 січня в північноірландському місті Лондондеррі стався вибух автомобіля поблизу будівлі місцевого суду. Місцеві ЗМІ повідомили, що поліція отримала попередження телефоном, після чого одразу почала блокувати цей район. Саме в цей момент пролунав вибух. Постраждалих немає.