У столиці Канади автобус врізався в зупинку: троє загиблих, понад 20 поранених

Фото: CBS Ottawa

Удар був такої сили, що верхній правий бік автобуса практично розплющений

Троє людей загинули і 23 поранені після того, як двоповерховий автобус врізався в зупинку громадського транспорту в столиці Канади Оттаві.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на мера Оттави Джима Уотсона.

За його словами, двоє загиблих перебували в салоні автобуса, ще одна жертва - на вулиці. До лікарень після ДТП доставили 23 людини. Дев'ять із них перебувають у критичному стані.

Керівник парамедиків Оттави Майлс Кессіді повідомив, що госпіталізовано 25 осіб, з них 14 в критичному стані, 11 - у тяжкому.

За словами начальника поліції Оттави Чарльза Бордело, водій автобуса був заарештований на місці події і доставлений для допиту, однак не повідомив жодних деталей. Пізніше стало відомо, що за кермом була жінка.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Повідомляється, що удар був такої сили, що верхній правий бік автобуса практично розплющений. Аварія сталася в західному кінці міста - на транзитній станції району Вестборо.

На ДТП з жертвами вже відреагував прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.  У своєму Twitter він висловив співчуття родинам жертв і подякував рятувальникам.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Це друга велика аварія за участю пасажирського автобуса в Оттаві за останні роки. У вересні 2013 року двоповерховий автобус врізався в приміський потяг, у результаті чого загинули шість осіб, включаючи водія автобуса.

Нагадаємо, у Миколаївській області у п'ятницю, 11 січня, в потрійну ДТП потрапив автомобіль, у якому їхав заступник головнокомандувача Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Кропивченко.