Українофоб Лебєдєв розказав, як отримав облизня від українця за кордоном

Лебєдєв звинуватив киянина у снобізмі

Російський дизайнер – українофоб Артемій Лебєдєв заявив про інцидент, який стався між ним та українцем за кордоном. На своїй сторінці у LiveJournal той розповів, як під час його мандрівки по Океанії він зустрів українця з Києва, що відмовився спілкуватися російською мовою, яку, як впевнений дизайнер, він знав.

За його словами, цей інцидент стався аеропорту в селі Лата на острові Нендо, що є частиною групи островів Санта-Круз в державі Соломонові Острови.

Під час поїздки в аеропорт на його злітно-посадковій смузі виявились два білих чоловіки в помаранчевих жилетах, які вирішили підійти до його туристичної групи.

«Підходять до нас, парою слів перекидаються. Англійською, звичайно. Хтось з нашої групи запитує - мовляв, яким вітром, звідки? Один чувак каже - я з Києва, а ми тут аеропорт модернізуємо. Я підходжу до нього потім і вітаюся:

- Здрастуйте!

Він мовчки киває головою.

- А чого у вас тут в місті цікавого подивитися? Який нічний клуб самий хороший? - питаю просто для знайомства, так як на всьому острові 600 людей живе.

- I do not think there's much to see here, - відповідає киянин.

Так ні слова по-російськи і не сказав. Хоча прекрасно зрозумів. Працювати в Океанії, щоб спекотного літнього дня при нагоді послати москаля [куди подалі] - це вища проба снобізму», - розповів Лебєдєв.

Нагадаємо, в квітні 2017 року Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію держави російському дизайнеру та блогеру Артемію Лебедєву. Заборону винесено «у зв'язку з вчиненням росіянином діяльності, спрямованої на завдання шкоди в сфері інформаційної безпеки України».

Раніше Артемій Лебедєв неодноразово відвідував окупований російськими військами Донецьк, а також окупований Росією Крим.