В Афінах після послаблення карантину відбулися сутички молоді з поліцією

В Афінах сталися сутички молоді, яка збиралася на площі, з поліцією

Молодь збиралася на місцевій площі

В Греції в одному з районів Афін відбулося зіткнення 300 молодих людей із поліцією. Про це повідомляє Балканський оглядач.

«Після послаблення карантину, молодь другий день поспіль збиралася на місцевій площі, слухала музику та пила пиво, не дотримуючись жодної рекомендації епідеміологів про маски та дистанцію», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що після отримання сигналу від місцевої влади про можливий обіг наркотиків під час вечірки, поліція зробила спробу розігнати учасників зборів. У відповідь в правоохоронців полетіли каміння та пляшки, а поліцейські застосували сльозогінний газ. Повідомляють і про затриманих.

Нагадаємо, в Греції станом на 6 травня зареєстровано 2,642 випадки коронавірусу, кількість людей, які вилікувалися від коронавірусної хвороби Covid-19 у світі станом на ранок 6 травня наближається до 1,2 мільйона. Здолали коронавірусну інфекцію 1 198 832 пацієнти.

Всього від початку пандемії зафіксовано 3 662 691 випадок захворювання на Covid-19. Померли від коронавірусу 257 239 людей.

Очолюють трійку найбільш уражених пандемією коронавірусу країн США, де виявлено 1 204 351 інфікованого. На другому місці перебуває Іспанія (219 329), на третьому – Італія (213 013).