Військово-повітряні сили КНР знову проводять масштабні навчання у східній Азії

Китайська ескадрилья

Пекін продовжує практику дальніх польотів своєї авіації

В понеділок, 18 грудня, військово-повітряні сили КНР знову проводили дальні рейди у східній Азії. Так, одна група літаків пройшла на південь від Корейського півострову і вийшла в Японське море. Сеул був змушений піднімати літаки для супроводження китайської ескадрильї, оскільки та зайшла в південнокорейську зону ідентифікації ППО. В цей самий час інша група літаків облетіла навколо острова Тайвань. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Оборонне відомство КНР заявило, що об’єднана ескадрилья винищувачів і бомбардувальників пройшла через протоку Цусіма і почала відпрацьовувати завдання в Японському морі.

Китайські військові у своїй заяві опосередковано підтвердили факт того, що південнокорейські літаки супроводжували їх під час польоту.

Японія поки ще не відреагувала на дані навчання.

З іншого боку, міноборони Республіки Китай на Тайвані повідомило про те, що інша група китайських літаків пройшла через протоку Баші, яка роз’єднує Тайвань і Філіппіни, далі летіла біля східного берега острова, а потім через протоку Міяко на півночі повернулася до КНР. Під час цього обльоту Японія направила два винищувачі F-15J для супроводження китайських літаків.