Остап Семерак Міністр Кабінету міністрів

Всі законодавчі акти парламенту мають перевірятися на європейськість

Сьогодні парламентський комітет з питань регламенту більшістю голосів підтримав мій законопроект №2046а.

Сьогодні парламентський комітет з питань регламенту більшістю голосів підтримав мій законопроект №2046а. Це означає, що найближчим часом документ може бути винесений на перше читання. Суть законопроекту проста: всі законодавчі акти парламенту мають перевірятися на європейськість. Тобто братимуться Директиви ЄС і відповідно корегуватитимуться наші законопроекти. Це зупинить ухвалення законів, які суперечать європейським стандартам, дозволить різко підвищити якість ухвалених ВРУ законів, а також сприятиме імплементації Угоди. Адже парламент не перероблятиме старі, і часом дуже некоректні закони, а відразу орієнтуватиметься на кращі європейські зразки.

До речі, ця робота вже почалася у комітеті з питань європейської інтеграції на рівні експертної групи, яка вже моніторить законопроекти та оприлюднює свою експертну думку. За що окремо дякую експертам та @СергійСидоренко та Європейська правда.

Також наголошую, що подібні закони були ухвалені і діють в країнах Балтії.

Це дуже пришвидшує євроінтеграцію не словами, а справами.

Дуже сподіваюсь, що український парламент теж ухвалить такий закон якнайшвидше. І не тому, що я його автор, а щоб таки перейти від популізму до виконання своїх зобов'язань.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: