Коза з Чернігівщини встановила національний рекорд (фото)

Коза з Чернігівщини встановила національний рекорд (фото)
Володимир Киричок із дитинства опікується козами
фото з відкритих джерел

Тварина дає найбільший добовий надій молока в Україні

Дворічна коза Аліса з Чернігівської області потрапила до Національного реєстру рекордів. Вона щодня дає приблизно дев'ять літрів молока. Про це розповіла керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Зазвичай кози за добу продукують до 2 л молока, найбільше – це до 4-5 л на добу. Тож коза з Чернігівщини, яка дає щодня дев'ять літрів молока, стала рекордсменкою. Порода у неї непроста: 75% альпійська, 25% – зааненська. Вага тварини – приблизно 80 кг.

«Характер у цієї популярної особи зовсім не зірковий – вона дуже доброзичлива, любить спілкуватися з людьми і оглядати себе у воді», – написала Лана Вєтрова.

Коза Аліса з господарем Володимиром
Коза Аліса з господарем Володимиром
фото з відкритих джерел

Твариною опікується Володимир Киричок, який проживає в Талалаївці Прилуцького району. Він з юних років має справу з козами, тому знає їх звички та поведінку, як свої п’ять пальців. «Козами займаюся з дитинства, доглядав за ними нарівні з дорослими уже з першого класу. Зараз маю трохи більше двох десятків, альпійської й нубійської порід», – поділився чоловік.

Володимир переконаний, що кількість молока – це якість кормів. А ще – дбайливе ставлення і любов до тварини, добрі умови утримання.

«Господар каже, що в жодному разі не можна допустити стресу у кози або щоб вона, не дай бог, змерзла! Останні роки Володимир Киричок інтенсивно займається селекцією. Аліса – його найбільша гордість!» – зауважила Лана Вєтрова.

Експерти Національного реєстру рекордів мають намір приїхати у смт Талалаївку Чернігівської області, щоб вручити Володимиру Киричоку сертифікат про рекорд «Найбільший добовий надій молока кози». 

До слова, 8-річна дівчинка із Закарпаття встановила всеукраїнський рекорд заради ЗСУ (відео). Маленька Кіра намагається привернути увагу громадськості й закликати людей не втомлюватись допомагати Збройним силам й усім, хто постраждав від воєнної агресії російських окупантів та потребує підтримки.

Зауважимо, харків'янка Катерина Садурська пірнула без ластів на глибину 76 м – українка встановила унікальний світовий рекорд (відео). Вона знаходилася під водою без маски або окулярів 3 хв 12 с.

Нагадаємо, Віталій Шовкопляс із Полтавщини встановив рекорд Гіннеса (відео). 37-річний чоловік підтягнувся на одній руці 25 разів за одну хвилину. Спортсмен розповів «Главкому» про досягнення, початок свого шляху та карʼєру, а також поділився подробицями власного життя.

Наразі чоловік працює тренером та волонтерить, а також ставить перед собою нові цілі. Віталій зізнався, що попереду ще чимало рекордів й підкреслив, що українці – дуже сильна нація.

Раніше повідомлялося, що український військовий встановив два рекорди Гіннеса (фото). Дмитро Косатий родом із Житомира. 

До слова, Антоніна Самойлова стала першою українкою, яка двічі піднялася на Еверест (фото). Альпіністка сподівалася стати 10 жінкою у світі, яка піднялася на Еверест «без кисню», але під час експедиції захворіла, і подальший рух «без кисню» був небезпечний для життя.

Читайте також: Познайомилися ще в Другу світову: українське подружжя живе в шлюбі рекордні 75 років

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: