Адвокати родин Небесної сотні закликають не блокувати допит Януковича

Адвокати родин Небесної сотні закликають не блокувати допит Януковича
Віктор Янукович у Ростовському суді
Фото: Владислав Мусієнко, Апостроф

Адвокатів насторожує відверта дезінформація активістів про те, що нібито беркутівців збиралися відпустити

Євромайдан SOS та адвокати родин Небесної сотні (Адвокатська дорадча група) закликають активістів не блокувати проведення допиту колишнього президента-втікача Віктора Януковича у справі щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут».

«Нас насторожує відверта дезінформація активістів про те, що нібито беркутівців збиралися відпустити... Євромайдан SOS та Адвокатська дорадча група закликають активістів не блокувати проведення допиту, самостійно розбиратися в суті речей та не давати себе використати для досягнення невідомих цілей», – йдеться у заяві групи.

При цьому адвокати наголошують, що зрив допиту стороною захисту чи свідка після «вільних» показів є фактично відмовою від надання показів.

«Зрив допиту свідком чи стороною Росії – із різних «технічних» чи «організаційних» причин – буде розцінюватись так само», – додають адвокати.

Як повідомлялося, «Правий сектор» заявив про свою обов’язкову присутність у залі суду 28 листопада. Присутність «Правого сектору» під Лук’янівським СІЗО ще остаточно не вирішена. 

Нагадаємо, Святошинський райсуд переніс відеодопит екс-президента України Віктора Януковича з 25 листопада на 28 листопада.

Янукович пообіцяв, що обов’язково буде 28 листопада о 13:00 на засіданні.

Перед цим у засіданні суду було оголошено перерву через відсутність обвинувачених. 

Як відомо, члени «Правого сектора» блокують виїзд з Лук'янівського СІЗО в Києві, звідки мали везти на допит колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» на засідання Святошинського районного суду Києва.

Аваков заявив, що правоохоронці не вступатимуть у силовий конфлікт із протестувальниками під Лук'янівським СІЗО, які заблокували вивезення екс-беркутівців до суду за участю екс-президента Віктора Януковича в режимі відеодопиту. 

Екс-гаранта допитуватимуть як свідка у справі розстрілів на Майдані. Сам він у цей час перебуватиме в Ростовському обласному суді.

Російські ЗМІ раніше повідомляли також, що у Ростові-на-Дону в п'ятницю відбудеться прес-конференція Януковича за підсумками його відеодопиту в Святошинському районному суді Києва. Початок заходу заплановано на 18:00 за київським часом.

Читайте матеріал «Главкома»: «Адвокат Януковича: Перед допитом Віктор Федорович перебуває у піднесеному настрої»

Також читайте статтю «Главкома» «Тепер Федоровича буде багато і всюди». Свідок Янукович і його місія

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: