Антикорупційні служби полювали на суддю Чауса ще з березня, - Холодницький

Антикорупційні служби полювали на суддю Чауса ще з березня, - Холодницький

За словами глави САП, це перша справа, розслідувана виключно силами нових антикорупційних органів

Спецоперація Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) за затримання судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса тривала з березня поточного року. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявив заступник генерального прокурора України – керівник САП Назар Холодницький.

«Це була довга спецоперація, і вона тривала, фактично, з березня-місяця. Дуже часто він (Чаус, - ред.) уникав, і так сталося, що саме вчора він отримав ці кошти. Отримав він їх за межами суду, наскільки мені доповіли, але це саме ті кошти, які йому були передані, вони були мечены нами. Це фактично перша справа, яку було проведено у викриття хабарника виключно силами НАБУ і САП, без залучення інших органів», - сказав Холодницький.

Як повідомлялося, в Києві на хабарі в 150 тис. дол. викрили суддю Дніпровського районного суду Миколи Чауса.

Чаус раніше був відомий тим, що вів кримінальні справи проти учасників Евромайдана, а також бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії УКРОП Геннадія Корбана.

САП має намір в четвер, 11 серпня, повідомити Чаусу про підозру і попросити Верховну Раду зібратися на позачергову сесію. У прокуратурі заявили, що мають намір вимагати для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.

Читайте також матеріал Главкому: Суддя Чаус і його банки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: