Чийгоз закликав створити Кримськотатарську Автономну Республіку Крим

Чийгоз закликав створити Кримськотатарську Автономну Республіку Крим
Ахтем Чийгоз

Чийгоз передав звернення через свого адвоката Миколу Полозова

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз передав через свого адвоката Миколу Полозова звернення, в якому закликає сприяти створенню Кримськотатарської Автономної Республіки Крим.

У зверненні, яке Полозов зачитав перед послами та міжнародними організаціями на зустрічі 13 грудня у Києві, Чийгоз стверджує, що кримськотатарська автономія півострова «виключить будь-які спекуляції».

«Вважаю за необхідне і актуальне у сьогоднішніх умовах надання сприяння Україні міжнародними організаціями у наданні статусу Кримськотатарської Автономної Республіки Крим, щоб виключити спекуляції і підміну поняття «корінний народ», – мовиться у зверненні.

Нагадаємо, заступнику голови Меджлісу кримських татар Ахтему Чийгозу інкримінують «організацію та участь у масових безладах під стінами» кримського парламенту 26 лютого 2014 року. 29 вересня суд продовжив термін утримання під вартою Чийгоза до 8 січня 2017 року. 

Адвокат Микола Полозов не виключив, що суд у Криму прискорює судовий процес у справі Чийгоза, щоб винести вирок до 26 лютого — «річниці» його затримання.

29 вересня Верховний суд РФ підтвердив заборону Меджлісу кримськотатарського народу. Адвокати Меджлісу кримськотатарського народу мають намір оскаржити рішення про заборону та визнання його екстремістською організацією.

Т.в.о. президента Freedom House Деніел Калінґерт заявив, що рішення про заборону Меджлісу є підтвердженням того, що в окупованому Криму відбуваються масові репресії щодо етнічної меншини, порушуються права людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: