Дружина екс-депутата Держдуми назвала російську мову діалектом української

Дружина екс-депутата Держдуми назвала російську мову діалектом української
Денис Вороненков і Марія Максакова на засіданні Держдуми Росії

Максакова зізналася, що, приїхавши до нашої країни, почала правильно вживати вислів «в Україні»

Дружина російського політика і колишнього депутата Держдуми від «Єдиної Росії» Дениса Вороненкова Марія Максакова зізналася, що, переїхавши в Україну, почала вживати вираз «в Україні», а не «на Україні», як кажуть у РФ.

Про це вона розповіла в інтерв’ю виданню Meduza.

«Звичайно, я кажу «в Україні». Відбувається дуже складний внутрішній вододіл. Тому що можна ж і до російської мови поставитися як до форми українського діалекту, розумієте? Складно сказати, хто тут має вирішальне слово. Але назва держави і запропоноване управління – має вирішувати сама держава. Ми ж поважаємо думку інших країн, ми ж говоримо «Киргизстан» зараз замість «Киргизія», правда?» – заявила Максакова.

Нагадаємо, колишній депутат Держдуми від КПРФ Денис Вороненков дав Генеральній прокуратурі України свідчення проти президента-втікача Віктора Януковича

Як відомо, колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков, який восени 2016 року виїхав з Росії, а в грудні отримав українське громадянство, заявив, що помічник президента РФ Владислав Сурков був проти анексії Криму, а депутатів змушували голосувати за анексію.

Сам Вороненков також голосував за анексію Криму, проте заявляє, що його не було в залі під час голосування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: