Красногорівку обстрілювали ракетами, як в Сирії

Красногорівку обстрілювали ракетами, як в Сирії
Фото: Андрей Шор / Facebook

Сьогодні вранці Красногорівку обстріляли ракетами, що схожі на снаряди, які застосовуються вірними режиму Башара Асада військами у Сирії. Про це повідомив ветеран АТО и волонтер Андрій Шор.

«Ось така фігня прилетіла по Красногорівці. Як в Сирії ... І наслідки. [Це] бочкові напівпромислові ракети на основі двигунів «Граду» з величезною бойовою частиною. Точність, зрозуміло, ніяка, як раз по житловим районам, як і в Сирії. Виглядає як відповідь на наші випробування ракети. Тільки наша - як в Європі - точно в ціль. А у них - як у Росії - по житлових кварталах», - написав він.

Шор додав, що для виготовлення снаряду був використаний хвіст від снаряду до РСЗВ «Град», до якого приварили стабілізатор. При цьому у хвості було заглушено три дюзи.

«Дюзи заглушені, думаю, для збільшення імпульсу двигуна (з величезною бойовою частиною). За рахунок ризику вибуху двигуна при пуску, природньо. Відповідно, думаю, пуск не з машини, а з кустарної направляючої», - додав він.

Як повідомляв «Главком», вранці 28 травня бойовики почали обстріл Красногорівки. Через обстріли почалися пожежі в міській лікарні і школі. Згодом рятувальники їх загасили. Співробітники поліції під обстрілами провели евакуацію персоналу лікарні та пацієнтів відділення. За даними пресс-центру Штабу АТО, у результаті атак поранення і травми отримали вісім мирних мешканців. У місто введений спецпідрозділ КОРД

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: