Німеччина виділить 4,5 млн євро на допомогу переселенцям на Харківщині

Німеччина виділить 4,5 млн євро на допомогу переселенцям на Харківщині

Ще 285 тис євро виділить Німецький Червоний Хрест

Федеральний уряд Німеччини прийняв рішення щодо надання фінансового сприяння програмам гуманітарної допомоги Німецького Червоного Хреста для внутрішньо переміщених осіб в Україні до середини 2019 року. На відповідні потреби німецький уряд планує виділити 4,5 мільйона євро.

Про це йдеться в офіційному повідомленні посольства Німеччини в Києві.

Німецький Червоний Хрест зі свого боку додатково робить власний внесок у розмірі 285 тисяч євро. За останні два роки Федеральний уряд уже надав допомогу особливо потребуючим групам населення в Харківській області підтримку в розмірі 2,6 млн. євро.

Цільовою групою допомоги є найбільш постраждалі від конфлікту внутрішньо переміщені особи в Харківській області, здебільшого люди похилого віку, інваліди, одинокі матері/ батьки та багатодітні сім’ї. Загалом зазначеними заходами охоплені щонайменше 5000 чоловік. Після констатації їхньої потреби вони отримують допомогу у вигляді продовольчих і фармацевтичних ваучерів.

Нагадаємо, що вчора в Німеччині також назвали «неприйнятним» рішення Росії визнати паспорти, видані сепаратистами у східних регіонах України. 

«Визнання проїзних документів самопроголошених республік, так званих ЛНР та ДНР, підриває єдність України. Це безпосередньо суперечить усьому, що було узгоджено в Мінську, і тому неприйнятно», – сказав речник канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффен Зайберт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: