Онищенко знов проігнорував Антикорупційне бюро

Онищенко знов проігнорував Антикорупційне бюро

Нардеп-втікач не прийшов сьогодні на допит до Національного антикорупційного бюро

Народний депутат Олександр Онищенко не прийшов на допит до Національного антикорупційного бюро

Про це заявила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вона зазначила, що допит повинен був відбутися о 9-тій годині ранку, втім нардеп так і не прийшов.

«За моєю інформацією, від адвокатів ніяких повідомлень не надходило», - додала Оліфіра.

Як повідомлялося, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) 22 червня викрили організаторів схеми із розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада 5 липня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата О. Онищенка - головного фігуранта «газової» схеми. 27 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко в середу підписав повідомлення про підозру О. Онищенка.

Між тим до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, покинув Україну.

Онищенко 29 липня заявив, що перебуває в Лондоні, оформлює посвідку на проживання і просить політичного притулку у влади Великобританії.

2 серпня він не з'явився на перший допит. У НАБУ роз'яснили, що за повторної неявки підозрюваного буде запущена процедура оголошення його в розшук. «Якщо він не з'явиться на допит повторно, ми звернемося до суду з проханням примусової доставки в суд і обрання запобіжного заходу», - сказав тоді керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Спочатку, згідно з процедурою,  Онищенко буде оголошений в розшук по Україні, потім – в міждержавний і міжнародний.

Під час спілкування з журналістами вранці 5 серпня Оліфіра підтвердила, що НАБУ готує документи до суду з проханням примусової доставки в суд і обрання запобіжного заходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: