Онищенку можуть надати притулок у Британії

Онищенку можуть надати притулок у Британії
Олександр Онищенко

Адвокат Онищенка впевнений, що британські правоохоронці зрештою встановлять автентичність записів екс-нардепа

Керуючий партнер адвокатського об'єднання Suprema Lex, адвокат екс-нардепа-втікача Олександра Онищенка Віктор Мороз в інтерв’ю «Главкому» заявив, що Британія може надати притулок його підзахисному.

«Якщо пан Онищенко доведе, що в Україні для його життя або свободи існує реальна загроза, обумовлена політичними переслідуваннями внаслідок «справи Онищенка» та інформації, опублікованої в британських ЗМІ, Лондон може надати йому політичний притулок», - зазначив Мороз.

Адвокат також прокоментував так звані плівки Онищенка, із записами розмов, які містять переговори про корупційні платежі на користь представників влади. Він впевнений, що британські правоохоронці зрештою встановлять їхню автентичність.

«Звичайно, існує ризик монтажу аудіо- та відеозаписів, однак британські правоохоронні органи мають достатньо інструментів для того, щоб встановити їхню автентичність. Якщо ж під час розслідування буде підтверджено, що записи на електронних носіях є справжніми, їх цілком може бути використано як докази в розслідуванні українських корупційних скандалів», - пояснив він.

Мороз також зазначив, що в історії британської юстиції була низка справ, у яких записи розмов використовувалися як підстава для початку слідства. Зокрема такі справи були й за участі істеблішменту з колишнього Радянського Союзу.

Нагадаємо, у вівторок, 6 грудня, у ЗМІ з'явився запис, зроблений нардепом Олександром Онищенком з нібито депутатом Олесем Довгим, який, за твердженням Онищенка, приїхав із ним домовлятися.

Як повідомлялося, Онищенко, який раніше заявляв про передачу «компромату на Порошенка» спочатку американським, а потім і російським спецслужбам, має в своєму розпорядженні чотири кейси записів із матеріалами.

Крім того, глава Антикорупційного бюро заявив, що Онищенко має кілька громадянств.

Раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура України викликає Онищенка на допит 13 грудня 2016 року за озвученими фактами корупції у вищих ешелонах влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: