Правоохоронці вилучають документи у фірми, яка вивозить львівське сміття

Правоохоронці вилучають документи у фірми, яка вивозить львівське сміття
Львівське сміття

У ситуації, коли місто завалене сміттям, вилучення документів правоохоронцями можуть призвести до зупинки роботи підприємства, - зазначили у «Львівспецкомунтрансі»

В одного з найбільших перевізників ТПВ у Львові - ЛКП «Львівспецкомунтранс» правоохоронці вкотре вилучають документи.

Про це заявив директор підприємства Тарас Стефанишин, повідомляє прес-служба міської ради.

«Зараз у нас триває чергове вилучення документів. Правоохоронні органи проводять перевірку. У ситуації, коли місто завалене сміттям, такі дії можуть призвести до зупинки роботи підприємства. Відтак, ми не зможемо виконувати свої зобов'язання перед містом щодо вивезення та захоронення ТПВ», - сказав Стефанишин.

Як повідомлялося, ЛКП «Львівспецкомунтранс» обслуговує понад 23% міста Львова щодо вивезення ТПВ. Один із перевізників - «AVE» призупинив роботу в обласному центрі. Сьогодні керівник області Олег Синютка звернувся до мера Львова  з вимогою делегувати області повноваження по вивезенню сміття терміном на два роки. Відповідь очікується у місячний термін. У свою чергу область бере на себе зобов'язання за 20 днів очистити сміттєві майданчики від перенакопичення та повернути вивіз ТПВ у стабільне русло на постійній основі. Також забезпечити стабільний вивіз ТПВ впродовж усього часу дії делегування повноважень.

Синютка обіцяє відновити систему сортування сміття, припинити перерозподіл ринку вивезення ТПВ та повернути перевізників, які стабільно забезпечували вивіз сміття. Разом із тим губернатор просить у міста передати в тимчасове управління ЛОДА «опальний» «Львівспецкомунтранс».

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий визнав свою провину в тому, що зараз місто перебуває у критичному стані через сміття.

Вчора також стало відомо, що у Львові, з огляду на накопичення сміття та підвищення температури повітря, надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій.

Як повідомлялося, станом на 18 червня у Львові назбиралося понад 8,5 тис. т  відходів, які нікуди вивезти.

Нагадаємо також, що 12 червня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

21 червня з Києва до Львова вирушила робоча група для вирішення питання вивезення сміття.

Віце-прем'єр Геннадій Зубко заявив, що для повного очищення Львова від накопичених побутових відходів необхідно два тижні.

Читайте також матеріал: Олег Березюк: президент і прем’єр побачили cвіжі рейтинги, і сміттєва проблема знову загострилась

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: