Гройсман направив до Львова головного рятувальника і екологів

Гройсман направив до Львова головного рятувальника і екологів
Глава уряду Володимир Гройсман

Гройсман запевнив львів'ян, що влада «не залишить їх сам на сам із цією жахливою проблемою»

У середу, 21 червня, до Львова вирушила робоча група для вирішення питання вивезення сміття. Про це повідомив на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Я сьогодні направив профільного віце-прем'єра з регіонального розвитку, керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій, екологів у Львів, щоб допомогти львів'янам навести лад разом, вивезти сміття», – сказав він.

«Найголовніше, щоб місцева влада визначила новий полігон, інвестувала туди кошти - кошти у них є – розробила проект. Все, що треба було розблокувати по документації по Грибовицькому сміттєзвалищу, ми вже зробили», – запевнив прем'єр.

Водночас Гройсман наголосив, що далі потрібно розробити план дій, щоб вирішити проблему системно.

«Тому що, коли я чую від місцевої влади Львова, що вони отримують кредит Європейського банку на будівництво нового полігону чи заводу, я розумію, що на це піде три-чотири роки, мінімум. А полігон треба знайти зараз, щоб люди жили в чистоті», – сказав Гройсман.

Прем'єр запевнив львів'ян, що влада «не залишить їх сам на сам із цією жахливою проблемою».

Раніше повідомлялося, що 19 червня лідер фракції «Самопоміч» у парламенті Олег Березюк оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові. 20 червня віце-спікер парламенту Оксана Сироїд заявила, що приєднується до голодування свого однопартійця Олега Березюка. Того ж дня до голодувальників приєднався народний депутат від фракції «Самопоміч» Тарас Пастух.

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий визнав свою провину в тому, що зараз місто перебуває у критичному стані через сміття.

У Львові, з огляду на накопичення сміття та підвищення температури повітря, надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій.

Як повідомлялося, станом на 18 червня у Львові назбиралося понад 8,5 тис. т  відходів, які нікуди вивезти.

12 червня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Читайте також матеріали:

 Олег Березюк: президент і прем’єр побачили cвіжі рейтинги, і сміттєва проблема знову загострилась

Очільник Львівщини Олег Синютка: Терпець в людей уривається - вони виносять сміття на дороги


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: