Рада сьогодні затвердить порядок денний сесії

Рада сьогодні затвердить порядок денний сесії
На засіданні Верховної Ради 4 жовтня депутати затвердять порядок денний 5-ої сесії

Верховна Рада у вівторок планує розглянути пакет екологічних законопроектів

Верховна Рада у вівторок планує затвердити порядок денний 5-ї сесії та розглянути пакет екологічних законопроектів.

Про це сказано у порядку денному сьогоднішнього пленарного засідання.

Також серед іншого парламентарі планують визначитися стосовно законопроектів про стимулювання інвестицій у реальний сектор та розглянути зміни до законодавства щодо правил тимчасового проживання іноземців.

Нагадаємо, спікер парламенту Андрій Парубій впевнений, що Верховна Рада у четвер проголосує за введення візового режиму з Росією.

Спікер зазначив, що з даного питання проведе консультації з лідерами фракцій, після чого в четвер, 6 жовтня, Верховна Рада зможе розглянути проект постанови про запровадження візового режиму з Росією.

У понеділок, 3 жовтня, на погоджувальній раді Андрій Парубій заявив, що парламент повинен розглянути питання введення візового режиму для росіян.

Нагадаємо, фракція «Народний фронт» ініціюватиме запровадження візового режиму із Російською Федерацією.

Депутати збираються розглянути це питання в залі Ради, оскільки існування безвізового режиму та безконтрольного перетину кордону з державою-агресором сприяє здійсненню її планів у рамках гібридної війни.

Нагадаємо, у неділю, 2 жовтня, громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українця в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Як відомо, Марк Фейгін став адвокатом затриманого у Росії журналіста. Раніше повідомлялось, що він має намір зустрітися з українським журналістом Романом Сущенком у СІЗО 3 жовтня.

Фейгін мав право оскаржити арешт журналіста до 4 жовтня, однак йому протягом дня не дозволяли зустрітися з підзахисним та оскаржити його арешт. Згодом адвокату все ж таки дали можливість подати апеляцію.

Також повідомлялося, що українського консула не пустили на зустріч з Романом Сущенком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: