Регламентний комітет Ради отримав подання Генпрокуратури щодо Новинського

Регламентний комітет Ради отримав подання Генпрокуратури щодо Новинського
Вадим Новинський

У нардепа є 5 днів, щоб надати пояснення

Регламентний комітет Ради отримав подання ГПУ на депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського. Про це повідомив заступник голови комітету, депутат від БПП Володимир Арешонков, інформує телеканал «112 Україна».

«Регламентний комітет, в принципі, вже готовий до розгляду цього питання. У п'ятницю ми отримали від голови ВР матеріали, які подав генпрокурор. З понеділка члени комітету знайомляться з поданням. Ст. 219 визначається, що депутат, на якого є подання, повинен дати пояснення, на це є 5 днів з дня отримання. Пан Новинський ще не отримав матеріалів. Я думаю, що сьогодні йому буде вручено подання й у нього є 5 днів до понеділка, щоб надати нам пояснення. З понеділка, отримавши пояснення, регламентний комітет збирається на засідання і розглядає матеріали. Потім ми даємо висновок голові ВР, у нього є 7 днів, щоб внести подання до ВР», - заявив Арешонков.

Зазначимо, що близько години тому депутат Новинський повернувся в Україну з Греції, куди полетів у п'ятницю.

Нагадаємо, 3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання і там ідеться про перевищення влади та скоєння злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит. – Ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Луценко зазначив, що згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського дозволить передати до суду першу справу проти колишнього президента Віктора Януковича.

Сам Новинський заявив про намір залишити Україну до понеділка, потім пообіцяв повернутись у вівторок, 8 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: